Olen ahkeroinut käsitöiden parissa päivin ja öin... Siinä ohessa on tullut katsottua myös tosi monta leffaa. Aatos-pipon jälkeen aloitin vauvan sukkaa pienillä puikoilla ja ohuella langalla ja jopas olikin näpertelyä, huh-huh! Sain toisen sukan kuitenkin tänään valmiiksi. Lopulta oli kiva tehdä, kun pääsi pienten puikkojen rytmiin. Sukkien saajaa ei ole tiedossa, mutta halusin tehdä jotain vauvalle. Sen jälkeen listalla aloitusvuorossa oli alunen, joka oli mukava virkata. Pääsin myös huovuttamaan ekaa kertaa! Huopanen oli tosi karheaa virkata, mutta valmista tuli nopeasti paksulla langalla. Yökyöpelinä häärin taas kerran ja pesin maton vielä valmistuttuaan samana yönä... Omakotitalon iloja! :) Seuraavana päivänä virkkasin vielä reunuksen ja prässin alta löytyikin ainakin kissoille kelpaava alunen. Tuntuu, että teen jokaisessa työssä ainakin yhden virheen. Huomaan sen kun on jo liian myöhäistä eli useamman kerroksen jälkeen tms. enkä jaksa purkaa. Tässä matossa virhe oli reunapitsissä. Jotenkin onnistuin katsomaan, että mallissa oli 4 pylvästä ja koko kerroksen virkattuani huomasin, että pylväitä piti sittenkin olla 5. Arvaa purinko? NOT! Tämän takia matto veti pahasti kuprulle ja olin varma, että siitä tuleekin kuppi... :/ Prässi teki ihmeitä ja sain kuin sainkin litteän lopputuloksen. :)

1308169518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Matto ennen huovutusta. Ei sinänsä ihmeellinen kuva, mutta Santerin ilme...! :D

1308269474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmis matto meni joutuin käyttöön ja oli pienelle prinsessalle juuri sopiva. <3 Hän makoili tuossa kohdassa usein siihen jääneen muovipussin päällä ja oli ollut orpona, kun pussi kerättiin pois. Joten tarpeeseenhan tämä tuli. :)

Työ: Matto/alunen, halkaisija 33 cm

Lanka: Novita Huopanen ja Nalle Aloe Vera

Koukku: matto 8, reunapitsi 1,5 ja 3

Tehty: 14.-15.6.11

Menekki: 70 g

Ohje: Novita kesä 2011 malli nro 25

Kenelle: kissoille

Reunapitsin virkkaaminen oli raskasta! Ohjeen mukaan piti käyttää Tennesseetä, jota ei tietenkään ollut. Ainoa punaiseen mattoon sopiva väri oli luonnonvalkoinen Nalle, joten se sai kelvata. Pikkuruinen koukku raastoi langan koko ajan, mutta onneksi muilla kerroksilla sai käyttää jo nro 3 koukkua. Onneksi aloitin tästä pienestä matosta!

Sitten sain inspiraation tehdä aiemmasta matosta jääneestä kuteesta korin. Tein senkin yöllä ja jälki on sen näköistä...! Noh, omassa käytössä tuo menee. Itse asiassa olen aika tyytyväinen, siihen nähden ettei ollut tosiaan mitään ohjetta olemassa. Vähän isomman olisin voinut tehdä, niin kaukosäätimet olisivat mahtuneet. Nyt ei mahtunut kuin pari pientä ja muutama rasvapurkki.

1308169714_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: virkattu kori pikkutavaroille

Lanka: Päivin Kudepuodin ohut Eko-ontelokude

Koukku: 8

Tehty: 14.6.11

Menekki: 174 g

Ohje: omasta päästä

Kenelle: omaan käyttöön

Virkkasin kiinteitä silmukoita alusen innoittamana ja yläreunaan kerroksen pylväitä. Reunoihin vielä kahvat, jotka päällystin ylimääräisellä kuteella. Tarkoitus oli, ettei yli jäisi yhtään eikä jäänytkään kuin muutama pätkä. :) Kukkasen tein koristeeksi, ensin ketjusilmukoista terälehtiä ja sitten väliin muutama lehti ja vielä varsi. Kun kude piti saada käytettyä, tuli kukkasesta suhteettoman suuri koriin nähden, mutta ei voi mitään. Yllätyin oikein, miten kiva kukasta tuli, en ollut yhtään kukkasta aiemmin tehnyt! Hienompi olisi ollut ilman lehtiä ja vartta. Pitää kokeilla vielä ohuemmasta langasta myöhemmin.

Näiden lisäksi aloitin Rinsessa-pipon ja tänään (eilen) piti aloittaa vielä Ailin lapaset, mutta kerinkin vain muutaman vyyhdin tulevia töitä varten.