Innostuin yöllä neulomaan pipoa, jonka sain sitten lopulta valmiiksikin. Olin aivan rakastunut pipoon kaikin tavoin, pinkki lanka on niiiin ihku ja vielä paljetit päälle! Malli on ihana, mukava neuloa ja jotenkin pipo vain oli erityisen onnistunut. Paitsi kun rupesin päättelemään. En tykännyt päättelytavasta yhtään! Kide on kamala lanka päätellä, paljetit jäivät jumiin koko ajan enkä saanut kiristettyä päälaen aukkoa. :( Lopulta leikkasin langanpäästä paljetit kokonaan pois ja sitten päättely onnistui. Toivottavasti lanka ei purkaudu... Muutenkin ohjeen päättelytapa oli aika ihmeellinen. Toiseksi viimeisellä kerroksella koko kerroksen ajan kavennettiin 2 o yhteen, sitten 1 krs o ja lopuksi hurja määrä silmukoita vaan kiristettiin yhteen! Pipo on aika napakka ja palmikkokuvio jatkuu ylös asti, joten mielestäni tämä päättelytapa ei oikein sopinut. En oikein myöskään tiedä, onko palmikon tarkoitus olla edessä vai takana. Reunassa on niin pitkälti joustinta, että palmikko ei näy oikein edessä. Kuten kuvastakin näkyy, takaa se näkyy paremmin. Olisin siis ehkä mielummin tehnyt vähemmän joustinta ja päätellyt eri lailla. Niin ja lopusta jätin vähän tekemättä, kun pipo oli jo mielestäni sopiva minulle.

1312094984_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: Kide-pipo KyJy 5

Lanka: Novita Kide 513

Puikot: KnitPro 5 pyörö 40 cm sekä sukka 5

Aloitettu: 3.7.11

Valmis: 31.7.11

Menekki: 90 g

Ohje: Novita Kevät 2011 malli nro 25

Kenelle: itselle

Millä te muut muuten punnitsette työnne? Digitaalisella keittiövaa'alla? Itselläni on vain Tupperwaren keittiövaaka, jolla ei saa punnittua kevyttä tarkasti. Pitäisi varmaan hankkia tarkempi...

Koitin kuvata ulkona myös muita edistyneitä KyJyjä, mutta oli liian aurinkoista eikä kamera tarkentanut tarpeeksi. Joten kuvasin taas sisällä.

1312095299_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viherkirjava on Päivänpaiste-neule ja ruskeakirjava on Hilma-huivi. Molempia on kiva tehdä, siksi varmaankin parhaiten edistyneet. :) Keltainen on Putkisukat ja valkoinen Varrettomat nilkkasukat. Unohdin kuvata Rusettitossut ja Säilytyskorin, täytyy lisätä ne seuraavaan kuvaan.