Pieniä töitä näperrelty valmiiksi tällä erää. Isot saavat odottaa sivussa... Olen tehnyt lähinnä samaa työtä nyt valmiiksi, vaikka korissa on useampi työ kerralla odottamassa. Tosin putkisukkia olen tehnyt aina välillä, se on sen verran helppo ja pitkään tehtynä tylsistyttävä, että pitää tehdä aina vähän kerrallaan. Mutta rätin sain tehtyä loppuun.

1314427907_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: Tiskirätti KyJy 4/3

Lanka: Lotus Yarns Bamboo Soft (100 % bambu)

Koukku: 4

Aloitettu: 30.6.11

Valmis: 25.8.11

Menekki: 41 g

Ohje: Täältä

Kenelle: itselle, kun ei lahjaksikaan kehtaa antaa ;)

Lanka ei ollut taaskaan mikään huippuihana, erottui paljon. Tosin suositus oli koukku nro 5, sillä olisi saattanut olla helpompaa virkata. Mutta jälki on hyvää nelosen koukulla, itselleni se oli siis sopiva. Koukku oli bambua myös ja aika terävä reunastaan, joten sekin vaikutti erottumiseen. Tosin jonkun ajan kuluttua hoksasin muuttaa hiukan tekniikkaa ja virkkaus sujui paremmin. Jostain syystä rätistä tuli aivan ihmeellisen muotoinen, vaikka mielestäni tein aina pylvään edelliseen silmukkaan, enkä jättänyt välistä. No, eipä tuo muoto käytössä haittaa. :) Reunapitsiä tein myös vain yhden kerroksen, kun en tajunnut ohjetta kunnolla. Mielestäni ihan kiva noinkin.

Lanka on ihanan pehmeää ja tykkään valtavasti väristä. Tosin tällaiseen työhön värjäys ei oikein sovi, värit eivät pääse täysin oikeuksiinsa. Lankaa on jäljellä vielä toinen vyyhti, josta taidan tehdä jotain muuta ja kokeilla, josko värit asettuisivat kauniimmin. Niin ja samaa lankaa on myös ruskeasävyisenä kaksi vyyhtiä, joten hieman isommankin työn saa aikaan. Kun vaan jaksaa keriä langan...!