Vihdoinkin jotain valmista käsityösaralla! :D Aloitin tämän jo joskus syyskuussa, kivuista huolimatta. Halusin kokeilla, pystynkö tekemään mitään enkä sitten pystynyt. Muutaman rivin sain tehtyä valtavan kivun säestämänä, mutta loppuun asti ei onnistunut neljässä kuukaudessa. Siitä voi hyvin päätellä kivun määrän!

Aluksi oli tarkoitus tehdä muhvi, käsienlämmitin. Aloin neuloa 2o, 2n joustinta tasona ja ajattelin lopuksi yhdistäväni putkeksi kappaleen. Lanka oli tosi paksua eikä tuntunut riittävän mihinkään. Nyt kun aloin saada työtä valmiiksi, tulikin yhtäkkiä mieleeni tehdä siitä jotain muuta. Mallailin kappaletta kaulaan ja päähän ja totesin, että yhdistämällä reunat saisi myös pipon. Näin teinkin. Muhvia ei oikein enää ole haikaillutkaan, kun ei ole kovia pakkasia ollut. Olisin sen ihan sisäkäyttöön tehnyt, esim. kun katselee telkkaria, niin kädet palelevat helposti. Olen aina ollut paleleva sormista ja jaloista.

Piposta tuli lopulta ympärykseltään sopiva, mutta päälakea oli vaikea saada nätiksi. Yritin kaikenlaisia variaatioita peilin edessä, mutta jääköön nyt tuollaiseksi. Saa laittaa päähänsä miten haluaa, eiköhän se lenkillä mene pimeässä... ;) Mahtuu vaikka ponnari pipon sisälle tarvittaessa.

1325678284_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: Pipo

Lanka: Novita Mambo 279

Puikot: 8

Tehty: syksy 2011 - talvi 2012

Menekki: 98 g

Ohje: omasta päästä

Kenelle: itselle

Hankin aikanaan tuota Mamboa  Lankatalo Tapion kaupasta kilon ruskeaa ja pari kerää keltaista. Aikeena oli tehdä muhkea villapusero, mutta nyt pipoa tehdessä huomasin langan kuluvan nopeasti. Kerä meni pientä rippua vaille jo tähän työhön, niin eipä kilo riitä juuri mihinkään. Näyttää olevan tosin vieläkin saatavissa tuolla, että voisi hankkia lisää... Tilatessani Mamboa ei ollut vielä Keloa myynnissä. Näyttäisi olevan hyvin samanlainen lanka, en ole vielä tainnut ostaa yhtään että voisi vertailla. Täytyy myös kokeilla tuota pipoa käyttää, millainen on. Näkee siitäkin sitten, kannattaako tehdä isompaa samasta langasta. Mukava lanka tuo Mambo oli neuloa, ei siinä mitään. Ja nopeasti tulee valmista. Novitan lehdessä taisi olla paljon kivoja ohjeita Kelolle, niistä voisi myös katsoa käyttöä Mambo-kilolle. :)

Ja mitäpä käteni piti neulomisesta hurjan pitkän tauon jälkeen? Itse asiassa kipeää teki vieläkin. :( Ranteeseen tuntui vihlontaa, mutta ei toki yhtä pahana kuin ennen leikkausta. Tänään leikkauksesta tuli tasan 4 viikkoa, joten kai se on ihan normaaliakin että vielä on arka. En missään vaiheessa ole huomannut lääkäriltä kysyä käsitöistä. Päällisin puolin arpi on melko hyvin parantunut, ei näy enää juuri rupeakaan. Olen rasvannut arpea hyvin joka päivä, silti se on aika kuiva. Jumpata pitää edelleen ahkerasti, koska muuten käsi alkaa tuntua jäykältä ja kurjalta. Pystyn käyttämään voimaa ja tekemään melkein kaikkea normaalisti. Raskaita askareita pitää vielä viikko vältellä, niitä en ole edes kokeillut. Pystyn myös kirjoittamaan 10-sormijärjestelmällä jälleen, se on iso ilo! :)

Tarkoituksena on siis hiljalleen alkaa tekemään kesken jääneitä KyJyjä, kunnon mukaan. :)