Eilinen oli taas kiireisempi päivä, joten bloggaaminen jäi tälle päivälle. Nukuin aika myöhään, kävin suihkussa ja lähdin ystävälle kylään. Mennessä nappasin postin ja iloisena huomasin kaksi mukavaa pakettia. :) Kävimme ystävän kanssa kaupoilla ja iltamyöhällä vasta tulin kotiin. Oli satanut todella paljon lunta, oli hieman hankalaa päästä ajamaan kotiin. Tietä kun ei oltu aurattu. Pääsin onneksi kuitenkin hyvin lopulta!

Ja eikun pakettien kimppuun! Ensimmäisenä oli salaisen ystäväni lähettämä ensimmäinen paketti:

1329296036_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- 2 kerää Novitan pinkkiä Softy-lankaa (ihanaa!)

- pinkki itse tehty sydän (suloinen!)

- 2 hiuslenkkiä (kivoja ja tarpeellisia!)

- purkkaa

- 3 Hello Kitty -kuvaa

Mukava paketti siis, kiitos paljon! :) Tiesin tätä jo odottaa ja paketti oli tainnut tullakin maanantaina, mutta en muistanut hakea postia silloin. Ystäväni lähetti sähköpostia, koska oli unohtanut viestin paketista. Sähköposti oli mukava yllätys. :) Ystäväni oli tainnut blogiani tutkia, koska joku aika sitten ostin tarjouksesta kaksi kerää juuri tuota pinkkiä Softya... Erä on toki eri, mutta tuskin näissä niin paljon eroa on. Nyt voin tehdä jonkun isomman työn, kunhan löydän kivan ohjeen. Hienoa!

Toinen pakettini oli Vaihtobaarin Ystävänpäivä-vaihdosta:

1329295333_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- Novitan minikerät

- paketti kauniita nessuja

- ihana kortti

Parini oli Pientä Näpertelyä -blogin Kristiina. Oman pakettini lähetin hänelle. Kiitos kivasta paketista Kristiinalle! Noita minikeriä olen miettinyt siitä asti, kun ne tulivat myyntiin. On vain jäänyt ostamatta. Amigurumeja olisi myös kiva kokeilla. Ehkäpä nyt saan aikaiseksi. :)

Jotakin valmista käsityösaralla on myös tullut. Palelen helposti, joten halusin tehdä yksinkertaisen huivin hartioilleni lämmittämään. Joskus kauan sitten törmäsin Baktus-huiviin jossakin blogissa ja heti tykästyin. Ohjetta ei ollut helppo löytää netistä, ilmeisesti huivi on ollut pinnalla jo vuosia sitten? Novitan sivuiltakaan ei ohjetta enää löydy. Ainoan ohjeen löysin Me-lehden digiversiosta, mutta siihen ei saa linkitettyä suoraan ohjetta. Sinänsähän ohje on todella yksinkertainen, mutta taidan kirjoittaa sen tähän jos joku muukin joskus tarvitsee. Löytyy ainakin helpommin, kuin selaamalla sieltä Me-lehdestä.

1329295910_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: Baktus-huivi

Lanka: Novita Isoveli 794 (2 kerää) ja 576 (1 kerä)

Koko: 30 x 144 cm

Puikot: 4

Menekki: 279 g

Ohje: Me-lehti 11/2009 s. 31

Ohjeessa kehotetaan tekemään huivi 7 veljeksestä, mutta sitä ei sattunut olemaan kolmea kerää, joten vaihdoin Isoveljeen. Senkin kanssa sattui pienoinen erhe, kun luulin lankaa olleen vain kolme kerää. Olihan sitä lilaa vielä kolmas keräkin, mutta jostain syystä en löytänyt sitä huivia neuloessani. Huomasin kolmannen lilan kerän vasta, kun huivi oli jo valmis. No eipä tuo pinkki keskikohta minua haittaa, kun tein huivin ihan kotikäyttöön. Muuntelin ohjetta sen verran, että tein keskikohdan ilman lisäyksiä. Asettuisi varmaankin hartioille paremmin alkuperäisenä, mutta näinkin on aivan hyvä. Huivista tuli myös hieman pienempi, koska Isoveli on sen verran paksumpaa lankaa. Minun käsialalleni nro 4 puikot sopivat tähän työhön todella hyvin. Jälki oli suht tasaista ja sopivan jämäkkää. Syystä tai toisesta huivin puolikkaista ei tullut yhtä suuria, vaan lopussa lanka loppui liian aikaisin. Jouduin siis päättelemään silmukat aiemmin.

Tämä on todella helppo huivi, sopii aloittelijallekin hyvin. :)

Baktus-huivi

Tarvitset: 300 g Novitan 7 veljestä -lankaa (valmis huivi on n. 180 cm pitkä) sekä 4-4,5 puikot käsialan mukaan

Tiheys: 18 s ainaoikeaa = 10 cm

Neulo kaikki kerrokset oikein.

Luo 4 s. Neulo ainaoikeaa ja aloita lisäykset seuraavasti:

1. krs: neulo kaikki silmukat oikein kunnes jäljellä on 1 s, ota langankierto puikolle ja neulo 1 s oikein.

2. krs: neulo 1 s, neulo langankierto takareunasta oikein ja neulo loput silmukat oikein.

3.-4. krs: neulo kaikki silmukat oikein.

Toista kerroksia 1-4. Lisäykset tulevat näin neljän kerroksen välein vasempaan reunaan.

Kun olet neulonut yhden kerän (tai huivin pituus on n. 90 cm) ja olet viimeksi neulonut 4. kerroksen, aloita kavennukset. Neulo ainaoikeaa ja aloita kavennukset seuraavasti:

5. krs: neulo kaikki silmukat oikein, kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 s oikein yhteen takareunoista ja 1 s oikein.

6.-8. krs: neulo kaikki silmukat oikein.

Toista kerroksia 5-8. Kavennukset tulevat näin neljän kerroksen välein vasempaan reunaan.

Tee kavennuksia kunnes jäljellä on 4 s. Päätä silmukat.

Ohje ei ole minun!