Käsi on taas käynyt. Aloitettuja töitä on nyt 6 kpl ja kaksi niistä jopa valmiita. Työsarkaa on siis vielä jäljellä ja vajaan kahden viikon päästä vasta alkaa KyJy...

Tein pipon ekaa kertaa pyöröpuikoilla ja nautin valtavasti. Oli tosi kiva työ tehdä! Ainoa miinus oli oikeastaan se, että alussa ei pystynyt kokeilemaan pipoa päähän, että oliko sopiva. Ohjeen mukaan piti luoda 100 silmukkaa lapsen päähän sopivaksi, niin tein 120 s. Toisessa ohjeessa oli 140 s ja se kuullosti liian paljolta. Lankakin tietysti vaikuttaa. Neuloin myös ekaa kertaa Miamia, mikä oli myös erittäin miellyttävän tuntuista. Puikkojen terävät kärjet meinasivat hieman halkoa lankaa, mutta ei pahasti. Pipo on ihanan pehmeä, mutta hieman löysä. Muuten olen hyvin tyytyväinen, pipo menee hyvin korville. Harmittaa, miten monta kaupan pipoa on tullut hankittua ja kaikki järjestäin huonoja! Itselleni on todella tärkeää, että pipo yltää korville. Muuten palelee! Ja kaupan pipoista yksikään ei tässä onnistu, tai no yksi. :) Ja sitten Tintun läppäpipo. Miksen aiemmin ole tajunnut tehdä itse pipoja?!? No nyt otetaan vahinko takaisin. Ja varsinkin kun on helppo tehdä noilla pyöröillä!

Mallista sen verran, että ohjeen kuvassa pipo näytti mielestäni todella kivalta. Palmikko ilman apupuikkoa houkutti. Tehdessä kuvio ei kuitenkaan näyttänyt niin kivalta, kuin kuvasta olin päätellyt. Ja oli hieman haastava tehdä. Päässäni pipo on kokonaisuudessaan nätti. Toinen ohjekaavio oli hieman epäselvä, kuvio muutettiin ja näytti hassulta. Se jää kuitenkin päälaelle aika hyvin, eikä näytä ollenkaan pahalta.

1308064876_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: Aatos-pipo

Lanka: Novita Miami

Puikot: 3 pyöröt 40 cm

Tehty: 12.-13.6.11

Menekki: 52 g

Ohje: Täältä

Kenelle: itselle

Oli muuten hankala kuvattava! Kuvio ei näy jos pipo ei ole jotenkin levitettynä ja värikin vääristyi. Olisi pitänyt päässä kuvata.