Halusin itselleni unisukat, jotka pysyisivät paremmin yöllä jalassa. Olen käyttänyt tosi vanhoja ja tosi isoja villasukkia, jotka potkin aina yöllä pois. Lisäksi niissä on turhan pitkät varret, joten halusin lyhytvartisetkin. Lanka on todella vanhaa, mutta ihanaa. Olen kerän joskus ostanut ja säästellyt. Nyt raaskin käyttää. Jos käyttäisi sukkia vain öisin, niin eivät kuluisi nopeasti. Raidat eivät ihan täsmää, mutta minua se ei häiritse. :)

1328310427_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: lyhytvartiset sukat (41)

Lanka: Novita 7 veljestä Raita 829

Puikot: joustinneule 2,5 ja sileä 3

Menekki: 92 g

Ohje: perussukkaohje vyötteestä sekä osittain itse soveltaen

Halusin sukista napakat, joten päätin kokeilla varteen pikkuisia nro 2,5 puikkoja. Sopivat hyvin, mutta en tiedä oliko eroa nro 3:lla tehtyihin paljoakaan. Sileään kolmonen oli juuri passeli myös. Silmukat (60) laskin omasta päästä, kun ohje on niin paljon isommille puikoille. Onnistuin hyvin siinäkin suhteessa, hyvä minä! :) Olisi ohjetta varmaan netistä löytynyt, mutta halusin kokeilla. Itselle kun tekee, ei ole niin tarkkaa vaikkei täysin onnistuisikaan... Kantapohjasta tuli hieman liian kapea, mutta kun kerran nukkuessa on tarkoitus käyttää eikä kävellessä, ei sekään haittaa. Kärkikavennukset tein vain kaksi kertaa välikerroksen kanssa, joten kärjestä tuli hieman hassu. Mutta ei sekään haittaa käyttöä, joten en ruvennut korjailemaan. Opinpa kantapään (vai kärjen?) kautta, miksi välikerrokset ovat tarpeellisia!

Käsi ei meinannut sukista tykätä. Välillä sujui hyvin ilman kipuja, mutta toisinaan en voinut montaa kerrosta kerralla tehdä, kun alkoi särkeä. Minun piti mennä ma 6.2. töihin, mutta käsi ei ole vielä siinä kunnossa. Kävin lääkärissä ja sairasloma jatkuu näillä näkymin helmikuun loppuun. Sain myös fysikaaliseen 7 kerran lähetteen ja ensimmäisen ajan to 9.2. varattua. Saa nähdä, mitä siellä kädestä sanotaan. Ja aivan kuin kädessä ei olisi tarpeeksi ongelmia, oli selkäkin pahentunut yöllä. Heräsin kipuun kyljessä, tällä kertaa kipu nousi vyötäröltä ylöspäin. Aiemmin on säteillyt vain lantioon ja reiteen. En voinut maata kyljelläni ja pelkästään syvään hengittäminen sattui. Lääkäri tutki refleksit ja nosti jalkoja makuulla ylös ja minä laskin ne alas, mutta ihan alas en pystynyt. Sain viimeinkin lähetteen röntgeniin. Selkäni on ollut kipeä 1-2 kertaa vuodessa pahemmin, mutta koskaan ei ole enempää tutkittu. Eipä tosin tällaista iskias-tyyppistä kipua ole ennen ollutkaan. Katsotaan selviääkö röntgenissä mitään... Kävin sielläkin samantien.

Kotimatkalla poikkesin työmaalla saikkulapun viemässä. Näin työkavereita ja yksi muisteli minun olleen jo vuoden sairaslomalla! :D Ei ihan sentään... Vielä. Kovasti kaipasivat takaisin töihin ja kyselivät, olenko tulossa. Pomo kysyi myös, olenko tehnyt käsitöitä. Sanoin totuuden, eli olen tehnyt mutta käden kunnon mukaan. Jouduin niin monta kuukautta pidättäytymään käsitöistä kokonaan, että nyt innolla teen kun voin. Mutta en liikaa, ettei se ainakaan pahenna tilannetta.

Hankin viime viikolla pehmeähkön pallon, jota voi puristella kädessä. Kuukausien varomisen jälkeen kädessä ei ole paljonkaan voimaa, joten tämä tulee tarpeeseen. Aluksi sekin on tietenkin kipeyttänyt, kun oudokseltaan tekee voimaharjoituksia.

1328311989_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tarkkasilmäinen huomaa pallossa hampaanjälkiä. :) Kumma kyllä Iivari luuli, että pallo on uusi lelu hänelle! En ole varma onko juuri hän pureskellut palloa, mutta hän on siitä kiinnostunein. Useasti hän tulee yläkertaan, kun alan puristella palloa. Hän varmaankin kuulee, kun pallossa olevasta reiästä puhisee ilmat pihalle. Hassu poika. :) Kuvasta näkyy myös leikkausarpeni. Ensi viikolla tulee 2 kuukautta leikkauksesta! Olisin kuvitellut paranemisen olevan jo pidemmällä. Olen käden kipuun aika pettynyt ja väsynyt. Onneksi taustalla näkyy päivän piristys! :)

Hieman piristystä toi myös lankakaupassa vierailu... Menin ostamaan SNY:lleni lankoja, mutta pitihän sitä muutama kerä itsellekin ostaa. Olin kuitenkin jo kuukausia ollut ostolakossa! :) Saa nähdä riittääkö määrä pipoon ja lapasiin. Ja koska saan ne tehtyä... Ihastuin Palino-lankaan viime syksynä, kun ostin sitä syksy-ystävälleni Minnalle. Silloin ei tullut ostettua itselle, mutta ihanan pehmoinen lanka jäi mieleen. Erityisesti haluan itselleni pipon 100 % merinovillasta, mutta lapaset sopisivat kaveriksi.

1328312842_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ps. SNY:lleni tiedoitus: lisäilen toivelistalle hieman Novitan uutuuslankoja, jos haluat minua ilahduttaa! :)