Mukavaa maaliskuuta! Räystäät tippuu, aurinko paistaa ja on keväinen fiilis. Kyllä se sieltä tulee! :) Olin tänään töissä puolen vuoden saikun jälkeen. Huh-huh! Teen aluksi vain neljää tuntia päivässä, mutta on siinäkin oudokseltaan. Kättä särki hieman... Selässä tunsi myös tehneensä töitä. Outoahan se oli seisoskella betonilattialla. Ihme ettei jalat tulleet kipeäksi, niinkuin yleensä pidemmän poissaolon jälkeen. Ihan hyvin meni kuitenkin. Katsotaan miten käsi jaksaa työnteon. Ja onhan tässä pehmeä lasku siinäkin mielessä, ettei ole kuin nämä kaksi päivää ja sitten jo viikonloppu.

Sain Novitan sivuilta vinkin Tekstiiliteollisuuden nettilehdestä. Täältä pääsee sen ilmaiseksi tilaamaan sähköpostiinsa. Suosittelen lämpimästi! Ihania ohjeita ja muutenkin kivoja juttuja. :)

Sain valmiiksi ensimmäisen tilaustyöni. Osallistuin Facebookissa haasteeseen tehdä kolmelle ensimmäiselle kommentoijalle jotakin omin käsin. Tämä on ensimmäiselle kommentoijalle. Ehdin kommentoida jokaiselle myös takaisin, kun itselle piti kopioida haaste myös. Saa nähdä mitä minä heiltä saan! :)

1330608756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: Palmikkopipo

Lanka: Novita 7 veljestä

Puikot: KnitPro 4 pyörö 40 cm

Menekki: 58 g

Ohje: Novita syksy 2011 malli 61 Lapsen palmikkopipo. Otin palmikon mallin, mutta tein sen vain kerran eteen. Lisäsin silmukoita aikuiselle sopivaksi.

Kenelle: Sarille

Olen arastellut tehdä töitä muille. En pidä itseäni niin hyvänä neulojana, että kehtaisin muille töitäni antaa... Mutta nyt rohkaistuin kokeilemaan. Onneksi nämä kaikki kolme työni saajaa eivät itse ole käsityöharrastajia. Ehkä töitäni ei katsota niin tarkasti... :) Tykkäsin kovasti tehdä tätä palmikkoa. Erittäin kaunis ja kuitenkin melko helppo tehdä. Ohjeessa oli virhe, mutta onneksi ei merkittävä. En tietenkään tajunnut tarkastaa uudemmasta lehdestä. Ehkä piposta olisi tullut hienompi ja mielekkäämpi tehdä, kun olisi tehnyt ohjeen mukaan useamman palmikon. Halusin kuitenkin vain yhden eteen. Oli hieman tylsää neulottavaa pelkkä joustin... Palmikonkiertoja oikein odotti. Mutta mukava työ ja melko nopeasti valmistuikin. Työstä ei tullut liian löysää, vaikka pienemmilläkin puikoilla olisi voinut neuloa. Mutta ei sattunut olemaan kolmosen pyöröjä, joten nelosella oli mentävä. Jälki on mielestäni melko tasaista, mistä olen iloinen ja ylpeä. :) Pipon saaja olisi halunnut mukaan myös valkoista, mutta en keksinyt miten sen mukaan laittaisin. Harkitsin tupsua, kuten alkuperäisessä ohjeessakin oli tehty. En oikein itse pidä tupsuista, niin en laittanut.

Haasteessani on vuorossa harrastus. Halusin ensin kuvan lumikenkäilystä, mutta eilen illalla oli kuitenkin jo sen verran myöhä, ettei kuvista tullut mitään. Onneksi muitakin harrastuksia löytyy... En viitsinyt uimahallia kuvata, mutta keräilyä kyllä. Erityisesti rakastan Hello Kitty -tuotteita, mutta myös pinkki on todella rakas ollut ihan lapsesta saakka. Kuvassa Kittyjen lisäksi muitakin pinkkejä tavaroita, joilla sisustelen omaa pinkkiä huonettani. Alusta asti taloa rakennettaessa oli selvää, että minulle tulee pinkki huone. Kun valikoimassa ei ollut pinkkejä tapetteja, valitsin tuollaiset lilat. Tykkään todella paljon! Toisaalta onkin nyt helpompi lisäillä pinkkejä juttuja, kun seinät ovat tummemmat.

1330609312_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kuva 1: Omakuva
Kuva 2: Suosikkitavara
Kuva 3: Perheenjäsen
Kuva 4: Harrastus
Kuva 5: Vanha kuva
Kuva 6: Teema "vihreä"
Kuva 7: Kuva jota en koskaan julkaissut
Kuva 8: Suosikki kuva
Kuva 9: Päivän asu
Kuva 10: Tämä tekee minut iloiseksi
Kuva 11: Hullua
Kuva 12: Arkeni
Kuva 13: Teema “valo”
Kuva 14: Talvikuva
Kuva 15: Rakkaus
Kuva 16: Mustavalkoinen omakuva
Kuva 17: Hetki
Kuva 18: Tunteet
Kuva 19: Täällä minä asun
Kuva 20: Teema “erilaiset”
Kuva 21: Kun olin pieni
Kuva 22: Tästä olen riippuvainen
Kuva 23: Kesäkuva
Kuva 24: Tämä tekee minut surulliseksi
Kuva 25: Kaikessa kiireessä
Kuva 26: Tämä naurattaa aina
Kuva 27: Teema ”kaksi”
Kuva 28: Sää
Kuva 29: Uusin kuva minusta
Kuva 30: Valinnainen kuva