Taas valmista! :) Mutta ei vieläkään KyJyjä... Olin toisen junasukan tehnyt jo ties koska ja nyt halusin tehdä toisenkin valmiiksi. Ehkä tästä syystä ensimmäinen on selvästi löysempi... Mutta eipä se käyttöä taida häiritä. Ainakaan vauvaa! :)

1326594839_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Työ: Junasukat

Lanka: Drops Baby Merino

Puikot: 2,5

Menekki: 40 g

Ohje: Täältä 

Kenelle: Ines-vauvalle

Ostin todella kauan sitten Dropsin lankaa monta kerää, se oli niin pehmoista ja kauniita värejä löytyi. Kun sitten aloin neulomaan sukkia, huomasin langan olevan todella ohutta. Ensin ei meinannut sujua ollenkaan, mutta kun vauhtiin pääsi niin hyvinhän se meni. Haluaisin toisaalta kokeilla tehdä itsellenikin ohuesta langasta sukat, koska sileästä tuli hyvin kaunista ja juuri sopivan tiheää. Yleensä joudun ottamaan suositusta pienemmät puikot, mutta nyt pärjäsin suositellulla koolla. Joustin olisi toki voinut olla kireämpääkin, varsinkin ensimmäisessä sukassa. Toisesta tuli kireämpi ehkä myös siksi, että pelkäsin langan loppuvan kesken.

Malli oli tosi kiva ja helppo. Alkuperäisessä ohjeessa oli vain "tee kantapää", joten hieman piti olla sukan tekemisestä kokemusta ennestään... Nyt tähän hakiessani huomasin, että ohje oli muokattu paremmaksi. Itse tein vain ainaoikeaa koko kantapään, sileää olisi tullut varmaan nätimpi. Mutta vauva ei varmaankaan juuri kuluta kantapäätä, niin ajattelin sen olevan ihan sama millaisen teen. Ja ainaoikea oli tietenkin helpoin... :)

Onnistuin saamaan muutamia eroavaisuuksia sukkiin muutenkin, mutta mieheni sai tutkia sukat eikä juuri eroja huomannut. Joten antaapi olla. Ehkä jatkossa, jos innostun joskus tekemään toiset onnistuu paremmin. Sukille ei ollut tiedossa saajaa aloittaessani, halusin vain kokeilla tätäkin mallia. Serkkuni sai vauvan viime vuoden puolella ja ajattelin hänelle sukkia tarjota, jos kelpaisivat. Edit: (22.1.) Kysyin Facebookissa serkultani, olisiko kiinnostusta sukkia kohtaan. Ja kyllä oli! Sukat ovat saaneet uuden kodin ja olivat erittäin mieluiset! Ja perheen lempivärikin sattumalta. :)

Käsi on nyt ollut neuloessa hyvä, ei oikeastaan ole tuntunut kipua yhtään. Muuten on ollut ihmeen paljon kipuja, jumpasta huolimatta. Ajoin myös autoa perjantaina, mutta se ei tuntunut kivalta. Peukalon juuressa tuntui kipua melko pian ja joutui ravistelemaan käsiä. Voi toki johtua pitkästä tauosta muutenkin, pitää vielä koittaa uudestaan. Hieman hirvitti lähteä pitkän tauon jälkeen ajamaan, kun oli liukasta ja paljon lunta. On satanut valtavasti lunta monena päivänä peräkkäin ja lumitöitä on saanut tehdä urakalla! Tykkään siitä, mutta rajansa kaikella... Selkäkin on ollut viikon kipeänä, olen sitä koittanut kuntouttaa lumitöillä. Kipua on tuntunut tietyissä kumarteluissa ja kädessäkin tuntuu kolan pitäminen. Mutta kohtuudella onnistuu. :)

Kävin työmaallakin perjantaina ja näillä näkymin palaan töihin 6.2. Hieman epäilyttää onnistuminen, kun kipua kädessä vielä on näinkin paljon. Selkä tietysti myös pitää saada kuntoon. Mutta katsotaan...